Röd-gyllene Gazpacho
Röd-gyllene Gazpacho: för smakens sommar till bordet
Den röd-gyllene Gazpachon är en ny tolkning av den klassiska spanska Gazpachon – med två lager av lysande rött och gyllene färger. Perfekt för att imponera på gäster och överraska dem med den fräscha, somriga smaken av denna läckra soppa.
Ingredienser
För den röda Gazpachon
2
Styck(en)
röda paprikor
1
Styck(en)
röd chili
200
g
gurka
300
g
röda körsbärstomater
2
Klyfta
vitlök
2
Styck(en)
schalottenlökar
100
ml
mineralvatten
1
Tesked
salt
1
Nypa
socker
6
Matsked
olivolja
2
Matsked
vitvinsvinäger
För den gyllene Gazpachon
1
Styck(en)
gul paprika
0.5
Styck(en)
röd chili
100
g
gurka
200
g
gula körsbärstomater
1
Klyfta
vitlök
1
Styck(en)
schalottenlök
50
ml
mineralvatten
0.5
Tesked
salt
1
Nypa
socker
3
Matsked
olivolja
1
Matsked
vitvinsvinäger
0.3
Tesked
gurkmeja
1
Tesked
citronsaft
Tillbehör
2
Styck(en)
500 ml flaska fotbollsspelare
2
Styck(en)
greppkork Spanien
4
Styck(en)
250 ml flaskor
6
Styck(en)
små tulpanformade burkar
mixer eller stavmixer
Förberedelse
Tillagning av den röda Gazpachon
1. Tvätta de röda paprikorna, chilin, gurkan och de röda körsbärstomaterna.
2. Skala vitlöken och schalottenlökarna.
3. Skär grönsakerna i grova bitar.
4. Lägg grönsakerna i en matberedare. Tillsätt mineralvatten, salt, socker, olivolja och vinäger. Mixa ingredienserna på högsta hastighet tills en fin massa bildas.
5. Smaka av Gazpachon med salt och peppar.
Tillagning av den gyllene Gazpachon
1. Tvätta den gula paprikan, chilin, gurkan och de gula körsbärstomaterna.
2. Skala vitlöken och schalottenlöken.
3. Skär grönsakerna i grova bitar.
4. Lägg grönsakerna i en matberedare. Tillsätt mineralvatten, salt, socker, olivolja, vinäger och gurkmeja. Mixa ingredienserna på högsta hastighet tills en fin massa bildas.
5. Smaka av Gazpachon med citronsaft, salt och peppar.
Servering av den röd-gyllene Gazpachon
1. Fyll en tredjedel av flaskorna med den röda Gazpachon.
2. Fyll nästa tredjedel med den gyllene Gazpachon.
3. Fyll flaskorna med resterande röda Gazpachon.
4. Förslut flaskorna med de passande spanska greppkorkarna och kyla dem i 20-30 minuter.
5. Vid servering rekommenderar vi dekorativa skålar eller tulipanglas.
Logga in