Ingredienser

För den röda Gazpachon

2 Styck(en) röda paprikor
1 Styck(en) röd chili
200 g gurka
300 g röda körsbärstomater
2 Klyfta vitlök
2 Styck(en) schalottenlökar
100 ml mineralvatten
1 Tesked salt
1 Nypa socker
6 Matsked olivolja
2 Matsked vitvinsvinäger

För den gyllene Gazpachon

1 Styck(en) gul paprika
0.5 Styck(en) röd chili
100 g gurka
200 g gula körsbärstomater
1 Klyfta vitlök
1 Styck(en) schalottenlök
50 ml mineralvatten
0.5 Tesked salt
1 Nypa socker
3 Matsked olivolja
1 Matsked vitvinsvinäger
0.3 Tesked gurkmeja
1 Tesked citronsaft

Tillbehör

4 Styck(en) 250 ml flaskor
6 Styck(en) små tulpanformade burkar
mixer eller stavmixer

Förberedelse

  • Förberedelsetid: 15 min
  • Tillagningstid: 30 min
  • Total tid: 45 min

Tillagning av den röda Gazpachon

1. Tvätta de röda paprikorna, chilin, gurkan och de röda körsbärstomaterna.
2. Skala vitlöken och schalottenlökarna.
3. Skär grönsakerna i grova bitar.
4. Lägg grönsakerna i en matberedare. Tillsätt mineralvatten, salt, socker, olivolja och vinäger. Mixa ingredienserna på högsta hastighet tills en fin massa bildas.
5. Smaka av Gazpachon med salt och peppar.

Tillagning av den gyllene Gazpachon

1. Tvätta den gula paprikan, chilin, gurkan och de gula körsbärstomaterna.
2. Skala vitlöken och schalottenlöken.
3. Skär grönsakerna i grova bitar.
4. Lägg grönsakerna i en matberedare. Tillsätt mineralvatten, salt, socker, olivolja, vinäger och gurkmeja. Mixa ingredienserna på högsta hastighet tills en fin massa bildas.
5. Smaka av Gazpachon med citronsaft, salt och peppar.

Servering av den röd-gyllene Gazpachon

1. Fyll en tredjedel av flaskorna med den röda Gazpachon.
2. Fyll nästa tredjedel med den gyllene Gazpachon.
3. Fyll flaskorna med resterande röda Gazpachon.
4. Förslut flaskorna med de passande spanska greppkorkarna och kyla dem i 20-30 minuter.
5. Vid servering rekommenderar vi dekorativa skålar eller tulipanglas.

0 av 0 recensioner


Lämna en recension!

Dela dina erfarenheter med produkten med andra kunder.